PODPROGRAM 2019 – efekty
  1. Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Garbatce - Letnisko z terenu województwa mazowieckiego przy współpracy z Bankiem Żywności w Radomiu realizował Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2019 współfinasowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie styczeń 2020 – wrzesień 2020.
  2. Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
  • warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe, sok jabłkowy klarowany);
  • mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
  • cukier (cukier biały),
  • tłuszcze (olej rzepakowy),
  • dania gotowe (gołąbki w sosie pomidorowym).
  • skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),
  • mięsne (szynka drobiowa, pasztet wieprzowy, filet z makreli w oleju),
  1. Pomoc żywnościowa trafiła do 800 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa mazowieckiego.
  2. Wydaliśmy osobom potrzebującym:

o 40,76639 ton żywności;

o 4000 paczek żywnościowych;

o 0 posiłków;

  1. W ramach Podprogramu 2019 dla 800 osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono 4 warsztaty edukacyjne w ramach działań towarzyszących:
  • Ekonomiczne - 1 spotkanie dla  11 uczestników
  • Żywieniowo – dietetyczne 1 spotkanie dla 11 uczestników
  • Kulinarne - 1 spotkanie dla 11 uczestników
  • Niemarnowanie żywności - 1 spotkanie dla 11 uczestników.

23-10-2020 admin

Kamera online - skwer

Kalendarium

listopad, 2020
PnWtŚrCzPtSbNd
2627282930311
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30123456

Nasze projekty